kär eller förälskad?

Både Denise och Bea tyckte att man först är kär, sen förälskad. Medan jag tycker tvärtom. Pinsamt om texten säger tvärtom, har inte läst hela, hehe.

Visst har de flesta av oss någon gång varit förälskade? Men vad innebär det egentligen och när går förälskelsen över i ren kärlek?

Vi träffar någon, och det kan vara nästan vem som helst, någon i klassen, en känd person eller kanske någon vi brukar se på stan och blir helt förälskade. Vad som händer då är att vi letar efter egenskaper hos den andre personen som vi önskar att de har. Vi bygger upp en bild av hur vi vill att personen ska vara. Man blir nästan lite blind och kan bara se det som är bra. Den andre personen blir ofelbar i den förälskades ögon. Det här gör också att vi själva bara lyfter fram våra bästa sidor. Efter en tids förälskelse och pirr i magen måste vi snart komma till ett avgörande, kommer den andre personen att känna likadant, kommer vi att bli olyckligt förälskade eller kommer förälskelsen att rinna ut i sanden?

Fortsättningen på förälskelsen
Är kärleken besvarad svävar vi på moln och hela välden är underbar. Ett förälskat par tar varje tillfälle i akt att pussas och kramas och det enda de vill är att vara tillsammans, hela tiden. Det är en härlig tid då "vi-känslan" är väldigt stark. Det händer också att man struntar i att göra vissa andra saker, bara för att få vara med den man är förälskad i.

Men det här är ingenting som varar för evigt. Så småningom övergår förälskelsen i något annat, i det som kallas kärlek. När det rosa skimret har försvunnit börjar man se varandra för de man verkligen är. Kanske börjar man träffa sina kompisar lite oftare igen. Det här tyder inte på att något är fel, utan snarare på att förälskelsen är över och man har kommit in i ett stabilt kärleksförhållande. Steget här emellan kan ofta bli lite jobbigt. Man tror att den andre inte tycker lika mycket om en längre, bara för att personen inte längre vill träffa en varje ledig stund. Så behöver det inte alls vara, men det är viktigt att man pratar om det och att man accepterar den andre personen för den han eller hon är.


Källa

Kommentarer



Vad heter du?
Kommer du tillbaka?

Hemligt meddelande som bara jag ser!

Har du oxå en blogg?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0