jag är lucy in the sky

Åkte ner på stan klockan tio och två timmar senare var min nyårsoutfit klar. Har dock inte provat allt tillsammans så det kan hända att jag ser ut som ett missfoster. Kommer se ut som förra året fast kvinnligare och äldre. Hoppas att jag kommer använda kläderna jag köpt idag lika mycket som jag använt förra årets kläder för annars var det money för nothing. Eller nej, om jag inte får en nyårskyss var det det, men det var jag redan att jag inte kommer få. Jaaajaaaa, nu färgar jag håret och gör shots som antagligen blir skitdåliga. Drömde att jag var hemma hos Amanda och flera styckna från gamla klassen var där. Det konstigaste var en kille som går på skolan och en kille som liknade honom och jag stod och skrek på honom fast det var killen som liknade honom. Sen iallafall kom jag på att jag glömt något att dricka hemma så jag åkte till skolan och hämtade det och sen satt vi alla och åt med Amandas pappa som läste tidningen. Kul dröm. 


årsresumé 2012

Började året med blåa toppar och ett glatt humör. Våren var väldigt händelserik med lite fester, italien och musikalen. Hann både åka till Italien och ha en italienare hemma hos mig ch direkt när dom åkte var det musikal i två veckor. På skolavslutningen tog jag en öl med Tina och Yvonne men som den omyndiga lilla varelsen jag var drack jag cola. Sommarlovet gick som vanligt för fort och var som vanligt under förväntan. Kul grejer som hände var Berlin, häng med världens bästa och kyrkoinvigning. Färgade topparna rosalila men blev missnöjd. När skolan sen började hade jag både blått och lila i håret och under hösten blev det bara lila och sen rosa. Höstterminen gck fort och inte mycket hann göras. Det stora som hände var mitt och Yvonnes projektarbete och min fest dagen efter. Efter den helgen kunde jag äntligen andas ut och inte tänka mer någonsin igen. Jullovet firades ute och denna gång kunde jag dricka hur mycket och hur lagligt som helst. Alla överlevde jordens undergång och under min månad som myndig har jag redan hunnit gå ut åtta gånger (om man räknar fler ställen under samma kväll) och fler ska det bli. 2013, bring it bitch. Längtar till 131313.
 

Bilder lånade från Andrea, Julia och mig själv.

dress in sequin

Detta är ett inlägg jag skriver med sorg. I flera veckor spanade jag in en fin klänning som jag planerade att köpa. En dag var det dessutom extra billig och jag hade råd. Mamma sa åt mig att vänta till mellandagsrean ifall det skulle finnas någon bättre och billigare där. Jag följde hennes råd och efter att ha betraktat världens sämsta mellandagsrea var jag ännu mer säker på att klänningen skulle bli min. Men i dessa jävla juletider är ju varje jävla dag röd så jag skulle inte få klänningen förrän 4 Januari. Detta betyder att jag sitter dagen före nyårsafton med fester att gå på men ingen klänning. Det är hundra gånger värre än för två år sen när jag hade en klänning men ingen fest. Har därför köpt skitfula kläder som jag ångrar någon innerligt att ha på mig imorn. Om ingen har någon klänning att sälja som ser det minsta ut som klänningen nedan kommer jag gå klädd i endast min paljettbh och sitta hemma med en påse chips. Tack och hej.
 

a thousand years

Var somsagt på bio igen! Den var lika bra som förra gången och innan åt jag och Frida italiensk mat så vi var jättemätta! Var även förberedd på det värsta i filme nu. Efteråt åkte Lillfrida hem och vi mötte upp Tina och gick till Williams. Där träffade vi lite folk blandannat från skolan och från Birgerjarl och efter några timmar till vi till Garys där folk från Rasbo och Boland hängde. Är detta livet som 18? Man kan inte längre gå på bio i sunkiga kläder som jag tänkte för sen måste man ut och vara festfin?? Förlåt för mitt konstiga inlägg men någon bjöd på läskshots på Williams och jag och Amanda (matesillen) räknade ut att vi fick 7 styckna, haaahaaa. Förresten ska jag blogga lite om Tina oxå! Hejhej Tina. Det var en kille som tydligen liknade världens sexigaste man enligt mig så haffa eller skit ner dig Tina! Godnatt allesammans.
 

ain't fair you know

Tog mitt pick och pack till Gränby för att hitta nyårskläder imorse. Blev en halvful tröja rikare. Däremot hittade jag världens snyggaste skor som skulle fullända mitt liv. Iallafall mitt nyår eftersom jag inte har några andra kläder. Vi får se hur det blir med dom, hade ju trotsallt -157 kronor på kontot ett tag eftersom den inte drig några pengar sen förra torsdagen. Snart ska jag möta Frida på stan och sen möter vi upp Amanda och Yvonne för att se Twilight. Alla tre ville se den och jag kände att tre gånger till är den inte värd, men definitivt en! Så nu ska jag byta om lite och så. Hejdå!
 

död tomte

Hej. Idag åt jag chokladtomte och nu kollar jag på I rymden finns inga känslor. Hejdå.
 

en natt på skärgården

Åkte visst till farmor och farfar igår. Där åt vi julmat och öppnade julklappar och sånt som man gör. Åkte sen ner på stan idag och träffade Yvonne för att sätta i välgörenhetspengarna. Vi köade i cirka en halvtimme och firade det med en runda på stan. Fast vi blev mest arga över alla fula kläder som är på rea, vaaaaart är den bra mellandagsrean egentligen?!?!
 

fyra nya prylar

Nu blir det ånga inlägg på taken, hehe. Ska visa vad jag köpt idag och vad jag fick i julklapp av Denise. Först och främst köpte jag en BH från H&M. jag har kikat lite på den på internet men enligt alla var den slutsåld överallt. Det första jag såg vid underkläderna var just den, med silvriga paljetter, på mellandagsrean och i rätt storlek. Okej, den knske är lite liten men det spelar ingen roll. Lite senare inne på Gina hade dom ganska tråkig rea, men jag såg ett korshalsband med humörgrej. Ni vet sån ring alla hade när dom var små? Har alltid velat haft en sån. Dom skulle precis stänga så jag hann aldrig fundera på om jag verkligen behövde den eller inte. Julklapparna fick jag av Denise på bion (hon bjöd mig förresten, det var en födelsedagspresent, tack igen!!) och hon fick sina av mig. I paketet låg det ett par assnygga strumpor och ett jättecoolt linne. Ni får en slags mixbild av allt. Ni får (antagligen inte) se det bättre en annan gång.
 

dagens outfit #85

Tröja - Gina tricot. Shorts - Gina tricot (färgat själv). Skor - Skopunkten. Väska - Second hand. Armband - Julklapp.

forever

För exakt ett år sen var jag och Denise och handlade på mellandagsrean och sedan begav vi oss på bio för att se Breaking Dawn. Idag gällde samma sak, fast sista filmen! Satt och log under vissa delar under filmen, men mest höll jag för munnen och hyperventilerade. Satan vilken bra film!! Vi satt kvar hela eftertexten och sen satte vi oss på MAX ett tag och väntade på bussen. Är fortfarande helt uppe i varv, SE DEN FILMEN ELLER DÖ. Jag är frivillig biokompis till alla.
 

juldagen

Dagens händelse inträffade när jag gick till affären. En tantkvinna kom fram till mig och tog på mitt hår. Hon sa att det var fint och ljust och frågade om det var äkta. jag svarade sanningen och sen sa hon att jag såg ut som sankta lucia sen önskade hon mig en god fortsättning. Förra vintern hände exakt samma sak fast med min granne när vi åkte hiss. Båda verkar vara lite bakom flötet som man säger. Men jag tar det som en komplimang, även om Lucia tydligen ska vara brunett nu för tiden. Om dom tillsammans ordnade en luciatävling skulle säkert jag vinna. Nu: Trolltyg i Tomteskogen!
 

jul för alla andra

God morgon (eftermiddag)! Vaknade himla sent efter en god natt. Drömde om massvis av Bolandselever, haha. Idag planerar jag ingenting. Brukar alltid åka till farmor och farfar på juldagen men i år åker vi på torsdag istället. Hade inte min mobil igår eftersom den inte tar emot sms ibland så jag visste inte vilka som godjulade mig igår. Kom fram till fem av dom men har fortfarande en kvar. Om du känner dig träffad, skicka ett till sms där du skriver ditt namn. Du skrev med stora bokstäver och önskade mig både en god jul och ett gott nytt år. Har ingen aning om vem du är, haha!
 

dagens outfit #84

Tröja - Mammas. Kjol - Gina tricot. Skor - Skopunkten.
 

singing Deck The Halls

Asså jag vet inte varför det är gråa streck sådär men jag måste klippa ihop filmen på mammas dator för att äbdra format så jag antar att det var där det hände. Här ser ni iallafall lite av vårat julpynt, julmaten och tillsist alla mina julklappar. 
  

so this is christmas

Nu är julen över! Eller ja, firandet är väl i princip över. Gick upp klockan sju och såg sista avsnittet av Mysteriet på Greveholm sen fixade jag frukost på en halvtimme. Fyra timmar senare kom Hanna och Oscar över och åt middag. Det är sjukt hur lite julmat jag kan äta för att bli mätt. Lagom till Kalle Anka var vi hemma hos dom och myste. Julgodis kan jag äta i mängder utan att spy. Trots att vi har sjukt mycket här är jag lite ledsen över att vi lämnade kakor där, haha- har gjort en julvideo ni ska få se sen där jag visar vårat mysiga pynt och mina julklappar. Två bilder får ni tills vidare.
 

ihopväxtra ögonbryn

Nu ska vi äta middag (hahah wtf) men först ska jag visa mina fina tomtar jag fick i torsdags! Deltog ju i skolans dikttävling men vann inte. Kan förstå det lite, hahaha. Om ni ber snällt kan jag lägga upp den här efter lovet eftersom den är i skolan. Dikten som vann var jättefin och ni kan hitta den i dagens UNT, så jag är inte bitter! Har ju choklad.
 

Julkalender #24

En bild från en tidigare julafton får bli från förra julen. Var värsta hurtig som åkte jag gymmade med mamma och storebror på morgonen. Idag blir det dock bara dom som gymmar. Mest för att jag är superförkyld men även för att jag inte har tränat på flera månader. Detta var alltså sista luckan på julkalendern. Hoppas ni alla får en god jul och allt sånt.
 

dan före dopparedan

Idag har faktiskt varit en bra dag. Vaknade i tid till julkalendern efter en rolig dröm och åkte ner på stan utan några förhinder. Där köpte jag klart alla julklappar och tackade mig själv över att jag duschade innan eftersom jag träffade folk jag kände på stan. Har gått två dagar i samma kläder och varit superäcklig, hehe. Sen har jag slagit in paket, städat rummet, förberett mat till imorn och lite annat skoj. Det känns verkligen inte som julafton imorn, men jag fåt nog upp julkänslorna senare. Det kanske mest är för att vi inte har någon gran. Whaaat tänker ni nu, men vi kommer inte öppna paketen här och då har vi inte riktigt orkat. Funderar dock på att ta med våran silvergran dit så det blir lite julkänsla.
 

Julkalender #23

Lovade mig att aldrig ladda upp denhär bilden igen, men det är en bild som bäst beskriver ditt humör idag. Glad men förkyld. Skulle annars kunnat lagt upp en bild när jag är påväg att nysa för det har jag varit hela dagen, så himla jobbigt. Nös iallafall för bara några minuter sen men det var mer ur halsen. Älskar hur fräsh man är när jag är förkyld.
 

torsdagens outfits #83

I tre jävla dagar har jag kämpat med denna video. Har testat olika program, olika låtar och olika datorer för att det skulle funka. Mitt i allt när jag varit halvklar har datorn bestämt sig för att stänga av sig själv dessutom, så jag gjorde klart den igår och fixade några saker idag. Detta är alltså mina två outfits från i torsdags i en och samma video. Vet förresten inte vad de gråa strecken gör där men jag orkar inte bry mig efter allt detta slit, haha. Låtsas att det är fint.
  

sumering av torsdagen

Eftersom jag bloggat som en kratta idag tänkte jag skämma ut mig själv genom att visa upp ett dokument jag skrev  när jag kom hem i torsdags så jag skulle komma ihåg allt som hände. Hahaha asså vissa grejer förstår jag knappt. Det är nästan tur att internet inte fungerade den tiden annars skulle jag skrivit jättekonsigt blogginlägg. Detta är även lite till för dom som inte orkade läsa det andra inlägget som är jättelångt och jättekonsigt, haha. Nu ska jag sova, är trött 24/7.
 

Julkalender #22

En bild på dig när du är glad måste varit den lättaste luckan, är i princip alltid glad (tar iallafall inte längre kort på mig när jag är ledsen längre) så det är ju lite svårt att välja. Men det får bli en bild från min fest när jag fick tårta och alla sjöng för mig. Just in det ögonblicket var allt jag tänkte på hur sjukt bra människor jag har omkring mig varje dag. 
 

Julkalender #21

Har egentligen supermånga bilder på mig när jag gråter eftersom jag var emo_girl_94 i mina yngre dagar men jag vet inte hur gärna jag lägger upp sånna bilder här. På denna bild var jag inte ledsen men fem dagar senare grät jag konstant för att det var över och att dom aldrig kommer tillbaka. Så YES-event förra året är en bild på dig när du är ledsen. 
 

Julkalender #20

Jag har egentligen inte önskat mig något speciellt i år, trodde att det var superlätt att köpa presenter till mig men kanske inte. Har väl några småsaker men nu vill jag inte skriva det på bloggen eftersom dom flesta redan köpt saker till mig, hahaha. Därför lägger jag upp en bild på något som jag vet att ingen kommer köpa till mig men som jag inte skulle tacka nej till. En iPhone med rött kaninskal får vara en bild på din önskelista i år. Köper det antagligen till mig själv sen.
 

Julkalender #18

Åh jag vet att jag är sämst på detta med julkalendern, men ska catcha upp lite nu! Hoppade över ett datum eftersom det knappt finns bilder på hela min familj och vissa familjemedlemmar ville inte vara med på min blogg. Denhär bilden får då representera en bild på din familj. Min storasyster gjorde när när hon var liten och orkade inte gå ut och leta efter fler stenar så hon sa att hennes pappa var död. Den satt sen uppe i pappas kök i flera år, hahaha. Fin är den iallafall. 
 

halva familjen avklarad

Drog ner på stan för att handla lite julklappar. Sköt upp det jättelänge imorse men sen åkte jag tillslut. Fick med mig till både pappa och storasyster hem! Ska fixa till andra halvan av familjen imorn. Sen är det bara lite väninnor kvar men det fixar jag senare, hehehe. Har varit så himla hes idag, att dricka alkohol och skrika högt när man är förkyld är ett bra tips om man vill låta som en whiskeydrinkande rökare. Det är allt jag någonsin önskat mig och mer. Bara så ni vet alltså.
 

x-mas break

Gårdagen började på Williams med brudgänget. Vi satt mest och pratade och hade trevligt. Några timmar senare drog vi till Garys men först kom vi inte in så dom andra åkte hem och efter ett tag fick jag och Amanda ett bort i väntan på resten. Det var faktiskul jättekul där, hur många som helst som man kände. Blandannat sjukt många från skolan och min kusin! När dom andra hade anlänt stannade vi inte så länge eftersom vi skulle till Birgerjarl. Där kom vi in före vissa andra med våra biljetter (fast det var inte så coolt som vi hoppades på) och hängde av oss i garderoben. I början var det ganska tråkigt och jag träffade ingen alls som jag kände tillskillnad från alla andra men efter några timmar när alla tappat bort varandra satte jag och Amanda oss ner och då kom en trevlig halvgrek fram och pratade med oss. Just då kändes det som att väldigt många äldre var just där, hahaha. Men det var mysigt att bara ta det lungt och sen köra dansslutspurt. Då träffade vi Rasmus från Etage och hans kompanjoner som vi danade med. Vi fick någon slags striptease tror jag, och jag fick en ring dom hittade på golvet som passade perfekt! Klockan tre var det stängning och därmed även hemgång. Jag och Amanda traskade iväg till Stora torget för att hitta taxi men då ville någon snubbe prata med oss. Han var väldigt trevlig men slutade verkligen aldrig prata och han gillade att jämföra Stockholm med Uppsala. När vi tillslut sagt adjö och gått över till andra sidan började en gubbe prata med oss. Han var 55 och ville ha Amandas nummer. Samtidigt som vi pratade stod två läskiga snubbar och stirrade på oss från olika håll så vi frågade en taxi om han ville köra hem oss båda men åt motsatta håll men vi hade inte råd och då kom dom första tillbaka och pratade med oss igen. Kanske var lite otrevlig då eftersom jag var trött på ordet "efterfest" och bara ville hem och sova. Tillslut fick vi tag på en snäll taxi och cirka halv fem var jag hemma. Herregud vilken konstigt men värd kväll. 334 kronor spenderade.


natt över sion

Hade bara en lektion idag, vi satt på en bänk utanför klassrummet och pratade lite med läraren. Älskar att alla fick plats på två bänkar, hahaha. Hela matsalen var full så vi fick sitta ute i ingången att äta. Det var jättemysigt men folk kollade lite konstigt på oss. Klockan tolv var det iallafall dags för fika med klassen! Älskar att nästan alla bidrog med något även om jag höll på att spy efter. Vi hade det iallafall jättemysigt och när skolan stängde åkte jag, Yvonne och Tina med David till Fyrishov där det var avslutning. Halva Boland är dumma i huvudet som förstörde bara för att det var obligatorisk närvaro men det var en bra föreställning! Trots att vissa förstörde vill jag ge dom ett pluspoäng, dom gjorde jättebra flygplan av programmen som flög ner hela vägen till scenen. Det jag blev mest arg över var nog att alla gick så tidigt och inte sjöng Gläns över sjö och strand, det kändes som att det bara var jag, Tina och Yvonne som gjorde det, haha. Efter att vi godjulat alla och jag fått mitt deltagarpris i dikttävlingen åkte vi + Amanda ner på stan och senare ska vi ut.
 

då var jag nyklippt

Hahaha åh vad jag bloggae bra igår. De tre lektionerna jag hade var faktiskt etik-och livsfrågor, svenska c och filosofi så jag var tvungen att tänka under alla men presterade ändå väldigt bra tycker jag! Sen hade jag musikal efter skolan och kom hem sju då jag var tvungen att baka till klassen och efter Glee dog jag av trötthet. När jag vaknade imorse ramlade jag ihop på golvet såfort jag klivit ut sängen, hahah. Har dessutom åkt på en dundenförkylning så det finns inga ord över hur skönt det blir med jullov idag. Ska försöka blogga efter avslutningen annars blir det imorgon! Om vi inte dör.
 
Jag i ettan. samma dag som julavslutningen. Ganska (o)cool.

Julkalender #19

En bild på dig från idag. Gårdagens kommer sen, har inte orkar fixa det än, hehe. Håll ut kompisar!
 

don't go changing

Hade min sista gitarrlektion idag, ska verkligen försöka att bli bättre till nästa år men ack så svårt det är! Skoldagen var helt okej, körde mest min ensamma tisdagsrutin och efter skolan gick jag på stan med Yvonne. Köpte 0 julklappar och har 300 kronor kvar som ska räcka till julklappar åt cirka fem personer och ett par byxor till mig. Bara för att ni är så skadeglada nu får ni höra på när jag berättar om min konstiga morgon. Pratar högre efter ett tag och menar att jag kollade på datorn, inte TV:n. Nu ska jag plugga och baka, ville kolla på spetsarnas föreställning men orkar verkligen inte.
  

dagens outfit #82

Får alltid så himla många komplimanger på vad jag har på mig när jag lånar kläder av storebror, brukar oftast tacka ändå eftersom det är jag som bär upp den, hehe. Tröjan kommer alltså från storebrors garderob. Kjolen är från H&M så ingen skulle se min rumpa (misslyckades med det, strumpbyxorna åkte ner och kjolen upp) och skorna från Skopunkten!
 

Julkalender #17

Några år senare än igår kommer nu en bild på dig som tonåring. Här var jag 14 snart 15 år och gungade i en gungställning. Gick klätt i alldeles för korta tygshorts och blandade alla färger som gick (och inte gick). Året innan klippte jag av mig mitt långa, tjocka, blonda hår med raklugg eftersom alla andra gjorde det och när det sen växte ut blev håret som det blev och så förblev det i flera år. Hade köpt min första keps och tyckte att jag var coolast i världen, haha.
 

längesen i december

Åh vilken värd dag! Hade först psykoli när läraren läste en bok och man behövde inte lyssna. Sen var det håltimme ett tag så jag kollade på spetsshowen med dansarna och hängde med dom tills deras dans började. Då satte jag mig i biblioteket och pluggade lite innan religionen då vi bara pratade betyg och så. Efter skolan drog jag med mig Amanda till Alfvénsalen där det var lite uppträdanden. Vi sjöng först och fick kolla på alla andra härliga musikare från skolan, klagar inte direkt. Dagens roligaste: tappade en kniv där man slänger mat, några byggare härmade mitt skratt, jag sa att det vore kul om Yvonne halkade sen halknade nästan någon snubbe som gick förbi, vi pratade om One direction och Justin Bieber med musikarna. De två första fick jag värsta kicken av, fattar inte alls varför. Rolig och estetisk dag, hihi!
 

Julkalender #16

Letade igenom flera lådor, påsar och fotoalbum för att hitta en bild på dig som barn (vad är grejen med att mina syskons fotoalbum börjar vid ultraljud och slutar när jag föddes??). Var faktiskt väldigt söt när jag var liten. Med snyggaste paljettröjan (hade matchande skor som jag inte kunde ha) och tummen i munnen som vanligt var jag redo att fira storebror. Tummen var faktiskt i munnen några år längre än hos vanliga barn men jag är ganska efter med allt. 
 

lussekatt med choklad

Stod för efterätten idag igen! Utnyttjar att jag har blockchoklad hemma och att mamma sa att jag inte behövde fråga om jag ville ha lussekatter. Åt det tillsammans alltså. Såg ut som nedan medan jag åt. Fint med lite choklad i mungipan.
 

Julkalender #15

En bild på ett utav dina favoritcitat.
 

Dagens impulsköp


Var inne på Köp, Sälj & Skänkes, Uppsala imorse och såg en digitalkamera till salu. Skrev att jag ville ha den och en timme senare stod jag på västertorg och väntade på tjejen som sålde den. Är nu 150 kronor fattigare men en kamera rikare. Har haft ungefär fem digitalkameror. Det började med en billig från Teknikmagasinet. Några år senare köpte jag utställningsexemplaret så det blev billigare än ordinarie pris. Den gick tillslut sönder så mamma gick för att laga den men istället fick jag en ny och bättre helt gratis. Även den gick sönder och då hade affären stängt, men vi gick till Elgiganten med gagantin som hade gått ut och fick en ny och bättre, helt gratis den med. När den sen gick sönder sa dom bara att den inte gick att laga och jag köpte en systemkamera (som även den gått sönder några gånger, hahaha) men har saknat att ha en liten digitalkamera som man kan ta med överallt och även filma med. Bra köp sådär en tidig lördagsmorgon!

rasistisk jul

Asså detta med pepparkakorna.. Grejen var väl den att lillkillen inte fick vara pepparkaka för att dom inte skulle sjunga pepparkakslåten? Sen skrev tidningarna om det och alla antog att han inte fick vara det är att dom är bruna och brun = rasistisk och då är det invandrarnas fel att vi inte får fira våra traditioner. Innan jag visste något om det trodde jag oxå att det var anledningen till att han inte fick vara det men det är bara för att folk överdriver och klagar innan dom vet något om saken. Nu fick han ju vara pepparkaka så varför fortsätter ni klaga? Dessutom handlade det om ETT luciatåg i hela Sverige och EN lärare som hade sagt nej. Sen detta med tomtens verkstad tycker även jag är lite töntigt men det är Disney som bestämt det och inte Sverige, så klaga inte på invandrarna när dom inte har något med saken att göra.
 

ursäkt och tips

Hej bloggen. Vill bara be om ursäkt över alla mina stavfel. Läste igenom några inlägg och jag kan stava egentligen. Det är bara vissa ord som jag gillar att stava fel på. Tillexempel skriver jag ihop många ord och använder inte förkortningar, bortsett från att jag skriver "oxå" istället för "också". PS. Kollade på Charlie St Cloud nyss. Vill bara säga att herrejävlar vad Zac Efron är snygg och se den filmen annars kommer ni ångra er. Grät kanske lite men det betyder att den var bra.

ser ut som en bajskorv

Idag stod jag både för mat och efterrätt! Eller ja, jag gjorde potatis och det är bara jag som äter efterätten eftersom jag är ensam hemma. Tog lite blockchoklad som jag smälte och hällde över mandarinklyftor. Har inte ätit det än så jag kan inte säga om det är gott eller inte men jag har varit sugen på det i en hel vecka, trots att jag inte vet hur det smakar.
 

Julkalender #14

En bild på dig som du inte visste om att den togs känns ju som att den måste vara ful. Kollade igenom hela min facebook efter bilder jag var ovetandes om men såfort det kommer fram en kamera är jag beredd. Här är iallafall en bild från skolavslutningen i nian. Självklart visste jag att folk tog kort då men det ser ut som att jag sover så jag tänkte väl inte på det, haha. Förresten, hur tänkte jag med håret? Man såg knappt mitt ena öga och just på skolavslutningen körde jag all in med våffeltången. Kläderna går oxå att ifrågasätta men det får bli en annan dag. Tur att man förrändras!
 

dagens outfit #81

Planerade att ha en fuldag men var inte ful. Tröja - Gina tricot. Linne - Sytt själv. Byxor - Vila. Örhängen - Ur&penn. 

så som vänner känner

Har haft en superskön dag. På svenskan röstade vi fram B istället för C så vi slog oss ner i datorsalen och skrev. Innan lunchen satt halva klassen (jag, Tina, Rita, Yvonne och Sofia) och pratade i cafeterian sen fortsatte vi med det i matsalen. Ett tag pratade vi om favvoläraren David och tillslut satt vi alla och log när vi tänkte på honom. Tur för oss att vi sen hade lektion med honom! Vi pratade såklart bara om fika och sen slutade jag men hängde med Sofia och Yvonne ett tag tills deras lektion började. Pluspoäng till denna fredag för att: jag såg i princip alla snygga killar och jag behövde inte gå på min lektion som slutar halv fem. Dessutom var solen fin och jag såg en rosa cirkel överallt efter att ha stirrat på den.
 

Julkalender #11

Äntligen kommer det ni alla väntat på, en bild på något som representerar dina framtidsdrömmar. När jag blir stor vill jag gå på viktiga möten, träffa nya människor, stå på scen, representera det jag jobbar för och jag vill att folk ska veta vem jag är. Bilden är från mitt och Yvonnes projektarbete för ungefär en månad sen. Längtar tillbaka lite.
 

stiger med tända ljus

Min dator stängdes av när jag kollade på New girl så jag bestämde mig för att gå och lägga mig och fortsätta kolla imorn. Men sen kom jag på att jag ville visa er en bild från när jag var Lucia! För sex år sen stod jag längst fram och vickade på tårna. Sjöng ingenting solo och sa ingen vers men jag tycker att jag var duktig ändå. Hela luciatåget var faktiskt bäst i världen. Jag vet att jag aldrig kommer få chansen att vara lucia igen eftersom man tydligen måste kunna sjunga. Pfft.
 

Julkalender #13

En bild på någon av dina favoritsaker är bland det svåraste jag varit med om. Har så himla mycket saker och allt är så himla olika. Det skulle kunna vara fem olika personer som bor i mitt rum. Velade mellan alla mina rosenkransar, min skateboard, alla hårfärger, kameran och lite fler saker. Bestämde mig tillslut för min fina minneslåda. Den understa är min YES-event låda och den översta ligger det så himla mycket "skräp" i. Även lappen med mitt namn på är ett minne, från när jag gjorde audition till ett sommarjobb. I grejerna bredvid har jag tidningar av olika slag. Älskar att kolla igenom detta när jag är både ledsen och glad. Visserligen är hela mitt rum fullt av minnen men i lådorna förvaras de flesta.
 

dagens outfit #80

Tröja - teaterlogen. Kjol - H&M. Strumpbyxor - Bikbok. Skor - Skopunkten. Rosett - Gina tricot.


drömmar med vingesus

Kom till skolan och kollade på luciatåget även om jag själv hoppat av. Det var faktiskt jättebra men jag ångrar inte att jag inte var med. Innan naturkunskapen fikade halva klassen i kafeterian och sen satt fem av oss i en datorsal. Precis när jag och Yvve skulle köra en julrapp kom några fordonare in, haha. Lagom till lunch kom Amanda och efter religionen tog vi bussen ner på stan där vi skiljdes åt. Nu ska jag göra pannkakor. Hoppas ni haft en bra lucia och så, hörs sen!
 

Julkalender #12

(Gårdagens kommer imorn, vet exakt vad jag ska skriva men har ingen bild!). En bild på någon som du saknar får vara Anna. Första gången jag träffade henne efter att knappt ha pratat med varandra på bilddagboken pratade vi hur mycket och länge som helst. Det kändes som att jag hade känt henne flera år och jag pratade om mina killproblem (gick i åttan, så det var inga större problem) och berättade hur mycket som helst om mig själv. Vi har typ träffats bara fyra eller fem gånger men det känns som hundra! Hon bor bara någon tågresa härifrån och har en söt hund som heter Ninja.
 

Skulle hellre äta bajs

Idag har jag varit aktiv på båda mina etikaktiga lektioner, hoppat av luciatåget efter att ha frågat halva klassen om deras åsikter, varit på prisutdelning av julkuletävlingen klockan 12.12, kollat på sista julshowen med klassen och uträttat ärenden på stan med Tina. Pratade med några målare oxå. Dom berättade vilka som bestämt vilka färger väggarna ska vara i. När vi sen gick förbi fulväggen målade dom blått där så jag trodde att någon sagt till dom men icke. Se nedan hur det ser ut på Boland just nu. Man skulle kunna tro att vi var treåringar. Jaja, det är ju inte jag som bestämmer. 
 

under the mistletoe

Låg i sängen superlänge tills jag bestämde mig för att inte göra det längre. Fixade mig på en kvart ungefär, hahaha. det betyder att jag är ful idag. Alltså kommer ingen vilja stå under misteln med mig, som igår. Visserligen blev jag och Amanda tvingade så Yvonne skulle få många likes på facebook så det spelade nog ingen roll hur jag såg ut. Tycker iallafall att det är supergulligt att dom har den och jag brukar alltid medvetet gå under den när jag går genom kafeterian. Forever_alone. Ska fixa julkalendern senare idag, var så himla trött igår så jag orkade inte. Håll ut kompanjoner!
 

off with your head

Kom till skolan klockan åtta för att delta i julkuletävlingen. Några snorettor kom 30 sekunder före mig och började även en halvtimme innan man fick bara för att alla kulor låg på golvet och var svåra att missa. Fram till klockan tio letade jag och Amanda tills vi gav upp. Några byggare frågade oss snällt varför vi letade efter kulor medan fordonare var kaxiga och sa åt oss att sluta störa. haha! Vi träffade även några invandrare när vi lämnade in kulorna som var jättetrevliga och roliga. Efter naturkunskapen ville vi ha kebab men det var slut. Kebaben i kebabkiosken var slut. Fick reda på att min musikteori var inställd så jag kunde äta i lugn och ro med Amanda och Denise. När vi kom tillbaka till skolan träffade vi Yvonne och Tina som hade hittat fler kulor så dom fick sammarbeta med oss. Klockan tre åkte jag och kompanjonerna ner på stan för att sen åka tillbaka till skolan i någon timme och sen ner på stan igen. Den gången hämtade jag ett lucialinne jag vann på tradera och sen åkte jag ner på skolan igen för att kolla på julshowen! Det var så sjukt jävla bra! Klockan nio lämnade jag skolan och nu borde jag plugga meeen sova > plugga om jag ska vara riktigt ärlig. 
 

fyller inte längre år

Idag är det exakt fyra veckor sen jag fyllde år! Det firas med att ni får se en video när Yvonne sjunger den nya födelsedagslåten. Om fem år kommer ni alla sjunga den. Vi spelade förresten in en låt igår, kommentera om ni vill se!
 

inte mina favoriter

Detta är ett öppet brev till två lärare på skolan. Jag vet att jag inte är bäst i de ämnerna ni undervisar i. Det ena måste jag få godkänt i för att komma någonstans i livet och det andra kan man väl säga att jag valt själv. Det finns faktiskt en anledning till varför jag inte är så bra, varför jag inte lämnar in uppgifter i tid eller tränar hemma. Det är ni. När folk säger åt mig att jag är dålig tar jag åt mig. Jag är inte en sån person som ska motbevisa, speciellt inte om det är någon över mig som säger det. Då är det sanning. Det får mig att vilja det ännu mindre eftersom jag är så himla dålig som ni säger och därför gör jag det inte alls. Om ni någon gång skulle säga "Bra Frida" eller "Du klarar det" kanske jag skulle vara lite mer peppad. Men när jag får höra att jag inte kommer klara saker eller inte är tillräckligt duktig önskar jag att jag slapp era jävla ämnen. Jag vet att ni inte kommer läsa detta men jag ville bara skriva av mig lite. Tack och hej.

Julkalender #10

Ååh, det finns så många djur jag tycker om. Katter är bästa husdjuret och supersöta vad dom än gör. Sälar gillar jag oxå. dom bara ligger och softar hela dagarna och är så fina. Men det bästa av allt är gnagare. Kaniner, ekorrar, bävrar, harar, marsvin och hamstrar. Så en bild på ditt favoritdjur blir en ekorre. Gillar somsagt de flesta djur men gnagare får ta en delad första plats med katter. Hästar och sälar kommer på en andraplats och alla andra djur sen. Nästan.
 

elva nätter före jullov

Hade bara 20 minuters psykologi eftersom det var luciarep sen. Det gick väl helt okej men jag tycker vissa personer tar luciatåg på alldeles för stort allvar, Ja, om vi vore Uppsalas lucia skulle det vara viktigt att alla sjunger rätt och inte en ton högre eller lägre men när vi ka sjunga för Boland känns det inte som prio nummer ett. Desutom tror jag fordon-och byggelever lätt blir uttråkade när tjejerna bara står stilla med långa klänningar, Annat är det med dansarna som hade julshow idag! Ska kolla imorn, hihi. Nobellunchade med Amanda som precis avslutat andra showen och hade ingen musikteori så jag och Yvonne rappade i pluggrummet till en Pelle Svanslös-bok. Bevinnta här nedan. Vi ska satsa på rappkarriär faktiskt. Innan religionen fick vi våra efterlängtade biobiljetter av David, världens bästa lärare indeed! 
  

on this path unwinding

Åååh blir galen på min storebror. Jag satt och sjöng på Circle of life men så säger han att det är fel och att den går "dudu dudu dudududu dudu dudu dudududu" men det är Snart är det jag som är kung och så säger han att jag sjöng fel och att En värld full av liv inte är samma låt?!?! ÅÅÅH. Vill att alla som läser min blogg håller med mig nu. LyssnaråååÅ!
  
 
  

Julkalender #9

Mitt rum är faktiskt i princip städat men på alla småställen är det kaos och det är svårt att ta en bild på mitt rum. Så jag valde en bild som fick representera dagens lucka. En bild på ditt rum eller din lägenhet. Ganska ointressant.
 

Julkalender #8

Det var jättesvårt att komma på en bild från en av de bästa kvällarna i ditt liv. Jag har velat länge mellan någon av kvällarna i Italien, min fest eller denna som det tillslut blev. Belgien. Det var så himla mycket som hände under kvällen och allas hjärnor var inställda på olika saker. I mitt huvud fanns bara en finländare som aldrig blev min men det är ett fint minne. Den veckan började med en tysk, i mitten handlade det om en belgisk men tillslut blev det en finsk.
 
Hahaha det är egentligen inte min bild men herregud vad den beskriver kvällen bra!

40 minuter kvar

Trodde att jag hade bloggat som en galning idag men ack så fel jag hade. Dagen har gått superfort. Hämtade Franni runt ett, gick hem med henne och klockan nio ska hon iväg igen. Hon har kissat fem gånger plus kanske en gång inomhus (någon har gjort det iallafall, lovar att det inte var jag), någon hundägare som vet vad le problema kan vara? Jag har förresten tvättat också så jag har bara en kort tröja och leggings på mig. Vet inte om jag ska ha något som täcker rumpan när jag åker ner på stan sen. Fast då blir det väl ett par rosa mjukisbyxor, satteeehh.. Vi får se.
 

julmys

Var såå himla trött i skolan igår. Fick dricka vatten, kolla på den gräsligt fula väggen dom målat om och springa i trappor för att hålla mig vaken. Piggnade dock till på kvällen när jag var hos Matilda där vi pysslade, gjorde julfigurer och kristyr på pepparkakor, kollade på julkalendern och drack glögg/julmust. Hon hade så himla mysigt hus oxå, ååh. Bra kväll!
 

Julkalender #7

En bild på dig när du ser ut så som du alltid skulle vilja se ut. Redo för fotografering av fröknarna Burell år 2009. Kom ihåg att Jossan noppade mina ögonbryn samtidigt som Frida lockade mitt hår. Önskar att det var min vardag!
 

Galaxy Dress

Om det var normalt för mig att spendera cirka 1000 kronor på en klänning man bara använder en gång skulle jag inte banga. Herrejesus vad denna vore häftig att ha på nyår. Det kommer till Romwes hemsida om några dagar och kommer då kosta $95.99. Om ni är typ tusen gånger rikare än jag är det bara att köpa! Dessutom har dom flera andra sjukt snygga klänningar som gärna får hänga i mitt rum. Synd bara att dom är så dyra och jag så fattig. I-landsproblem.
 

jaja

Vill bara "be om ursäkt" över att min blogg varit lösenordsskyddad. Har haft mellan 1-5 läsare sen i söndags så jag hoppas att ni andra hittar tillbaka, haha. Det är inte viktigt varför jag hade det men nu kommer alla in som vanligt. Om jag någonsin har det igen är det bara att skriva "Frida" som användare och "bajs" eller något annat kreativt som lösenord. För att gottgöra detta ska jag visa en bild på årets första snögubbe. Sekunden innan jag bestämde mig för att göra det puttade Yvonne ner mig i en snöhög så jag tog i en cigarett. Visserligen gjorde jag det när jag satte dit snögubbens näsa oxå, hehe. Amanda sa förresten att det borde vara hans mun. Tänkte inte på att man har cigaretter i munnen utan bara att snögubbar har långa näsor. Så vi kan väl säga att det är en rökande snögubbe istället.
 

Julkalender #6

En bild på någon du älskar blir mamma. Lovade ju att du skulle komma förr eller senare!
 

destiny brought us here

Min sånglärare var hemma så jag, Tina, Rita och Yvonne satt i källaren brevid Arnes rum med kafeteriaordningsnubben. Han berättade om att när han var ung hade han bara kul och gick inte i skolan så därför har han ingen utbildning idag. Stay in school tror jag han ville förmedla. Han har förresten festat med Chuck Norris. Lite coolt. Vi råkade dock komma lite sent till naturkunskapen men det var bara Sofia och Amanda där, haha! Till lunch blev det pannkakor. Den egentliga anledningen till varför alla kom idag. Efter vi slutat kastade jag snö på Yvonne sen åkte jag och Amanda ner på stan. Hon höll på att halka men hade tur som gick armkrok med mig, hahaha. Så kul var det. Fyndade en sjukt snygg jacka på myrornas för bara 65 kronor, woopwoop! Ni får en bild från våran religionslektion om människovärden. Spännande!
 

dagens outfit #79

Byxor - H&M.
Tröja - Carlings.
Skor - Skopunkten.

Julkalender #5

En bild på dig som togs i somras. 
 

snökaoz

Efter all etik och skit (ville bara rimma) hade jag håltimme så jag hängde på Yvonne och Tina till stan där vi uträttade ärenden. Lite tidigare hade vi fått reda på att alla lantisbussar var inställda. Ha-ha-ha tänkte vi. När jag sen gick till bussen över station hörde jag utrop om alla tåg som var försenade och inställda. Ha-ha-ha tänkte jag. Under musikalrepet berättade dom att alla stadsbussar var inställda dom med. Ha-ha-ha tänker ni. Så jag satte på migg ryggsäcken och förberedde mig mentalt. En timme senare var jag hemma med isdroppar i luggen och ett glatt humör. Har visserligen ont i hela kroppen men det var så himla skönt att gå, helt seriöst. Bjuder på en bild ni kommer ånga att ni sett. Cirka tio meter från huset efter att ha gått från skolan ställde jag mig i en telefonkiosk för att ta en fulbild. Värt.
 

Julkalender #4

Det var verkligen supersvårt att hitta en bild på en person jag beundrar. Ni får ta åt er om ni vill. Jag beundrar folk som går sin egen väg, som följer sina drömmar, som står för sin åsikt och som trots allt detta struntar i vad alla säger. 
 

mår som en morot

Hade min första gitarrlektionpåtisdag idag! Det var i ett annat klassrum som såg mer proffsig ut och jag fick göra gitarruppvärming, haha. Sen lekte vi med blöjor på naturkunskapen och under min håltimme åt jag först en toast och sen satt jag i biblioteket (vet inte riktigt varför jag skrev det, antagligen det mest ointressanta jag hört). Efter musikteorin åkte jag ner på stan och nyss åt jag en morot. Har förresten hälsat på jättemånga coola personer idag. Alltså för att det är sånna man hälsar på, inte bara för att jag ville hälsa på någon. Äsch, vet inte ens varför jag skrev det heller. Ville bara att ni skulle veta att jag är cool idag. Alla dagar. Här är en bild när jag äter morot med mina orangea byxor.
 

dagens outfit #78

Ser ut som en nörd jajaja. Kanske är det. Tröja - H&M. Skjorta - Cubus. Byxor - Vila. Skor - Skopunkten.


Julkalender #3

En bild på din bästa vän ska bilden nedan föreställa. Som ni ser är det fler än en person, men jag kan inte välja. Om jag vill ringa någon och berätta något antagligen ointressant är det Amanda som gäller. I skolan berättar vi allt från när vi drömde till när vi gick och la oss och tillsammans har vi stenkoll på skolans snygga killar. Med Frida är man alltid nostalgisk och hon har alltid funnits där, ända sen vi doppade klänningarna i bebispoolen och försökte para ihop min kanin med hennes marsvin. Desutom har vi samma namn men hon är den enda jag inte tycker det är konstigt att hon oxå heter Frida, det är som att hennes Fridanamn är ett annat Fridanamn. Denise och jag är så sjukt lika på alla sätt och vi har så himla många konstiga internskämt och traditioner så jag har tappat räkningen. Jag tror vi delar hjärna. Man kan umgås med alla samtidigt eller en i taget och jag skulle inte byta ut dom mot något. Alla mina kompisar är bäst förövrigt.
 

ska jag våga säga jag är kär, jag är kär.

Började denna bra måndag med psykologiprov. Trots att jag missat så många lektioner tidigare gick det helt okej! Efter ensemblen åt jag och Yvonne med dansarna sen smälte vi in med teatrarna för att se musikalen Kär som fan på stadsteatern. Herregud vilken gåshud jag hade och vad jag nästan grät och vad sjukt duktiga dom var. Måste säga att jag är så himla stolt och imponerad över Ellen som hade huvudrollen! När det slutade åkte vi tillbaka till skolan lagom till att religionen hade slutat så jag och Amanda bara satt och väntade på musikalrepet. Det var superskoj, hihi. 
 

Julkalender #2

En bild på dig hemma. Herregud vad svårt det var att hitta det, hade bara spegelbilder eller bilder jag tagit av tristess. Hittade dock en som speglar mig hur jag är hemma. Ofta sätter jag upp håret jätteknasigt och går runt osminkad. Som vilken annan tonåring som helst (hoppas jag). Denna är exakt ett år gammal. Eller jag antar med med tanke på glittret.
 

godis(drag)kamp

Här sitter jag och är supermätt. Eller efter två pajbitar ville jag spy men sen kom lussekatter, choklad och knäck fram och helt plötsligt var jag inte mätt längre, haha! Skulle kunna äta hur mycket knäck som helst, mhhhhm. Införskaffade mig grejer att ha i min godiskalender tidigare idag, så nu får jag antingen choklad eller polkagrisstavar en gång om dagen! Ibland även båda, hihi. Jag som varit godissugen jättemånga veckor nu blev glad. Tack Frida för att du förgyllde din egna dag. Har dessutom godis från min födelsedag. Kommer vara tjock och glad lagom till nästa år, hehehe!
 

första advent

I några år har vi haft världens fulaste adventljusstake eller vad det kallas och eftersom den enda fina vi hittade kostade 1800 kronor tog jag saken i egna händer och gjorde en ny. Jag vet inte riktigt hur säker den är och jag var tvungen att ha knäckformar så att ljusen skulle sitta kvar. Vi har förövrigt röda ljus. Tänker acceptera det bara för att det är vit sand, men annars föredrar jag vita. Ska sätta upp min grej jag fick av Eila sen även om det inte är något i den, får låtsas.
 

Julkalender #1

Okej, eftersom både Frida och Amanda har gjort en julkalender på sina bloggar och eftersom jag verkligen är copycat_number_uno gör även jag det. Hade ju en så himla bra julkalender om min två år sen. Dessutom har jag ingen chokladkalender och gråter lite inombords över det. Sååå here we go. En dag för sent. En bild på dig som du själv tycker om. Varför jag tycker om den är ett mysteruim, men den får bli starten på detta. Från tvåan med bullar.
 

Här händer grejer

Har gått runt i pyjamas och julbakat hela dagen! Ställde klockan imorse så jag inte skulle missa julkalendern. Gillar att jag inte ens brydde mig om att Bea och Denise kanske ville sova, hihi. I December går julmys före allt annat! Förra månaden var det karaoke. Eller bara sjunga högt inte fullt nykter. Jag vet att ni vill se en video från igår. Antagligen borde jag skämmas men jag gör faktiskt inte det, delar skammen med flera denna gång. Se och njut, hehehe!
  

birthday gifts

Plus H&M-presentkort, cider, en bok, pengar, strumpbyxor och en tavla. Tack så mycket alla för finaste presenterna!!

alla flickor utom jag

Var somsagt ute igår! Först tog vi ett glas på William's och sen begav vi oss till Birgerjarl där vi inte kom in. Så istället drog vi till Etage och träffade både nya och gamla människor. Det var typ rocktema så när bandet började spela var vi först ut på dansgolvet. Efter några schlagerlåtar gick vi ner och skrev upp oss på karaoke! Först var det jag, Amanda, Rasmus, Denise och Gustav som sjöng Alla flickor och när vi var klara skrev Rasmus upp oss på ännu en låt och då var även Bea med. När vi sjungit klart var det dags att säga adjö och åka hem. Det var himla kul (även om jag var den enda som inte blev bjuden på något, fick lära mig dagen innan att det betyder att folk vill ligga, så det kanske var bra hehehe) och vi hade även en rolig skåning som gjorde oss sällskap! Skulle lätt vilja göra om det, nuuuu! Eller nästa helg. Kanske.
 

RSS 2.0