genusvetenskap a

Tänkte att jag skulle skriva om min första dag på universitetet om någon är intresserad (ja jag borde egentligen plugga och ja jag gör allt för att skjuta upp det). Igår var alltså första föreläsningen. Åkte till skolan en timme tidigare för att hitta och fick sen sitta en halvtimme och bara vänta. Fick för mig att alla hade blivit bffs första dagen men tydligen var det inte alls så många där då. Satte mig längst bak vid den enda jag kände sen tidigare när jag insåg att jag hade glömt mina glasögon hemma. Alltså jag vet inte om ni förstår paniken men jag såg i princip ingenting som stod på powerpointen. Under pausen röstade vi om vilken dag vi skulle på nation tillsammans. Älskar prioriteringarna. Föreläsningen var för övrigt jätteintressant och rolig och redan på fredag har vi seminarium så det blir kanske kul kan man hoppas. När vi slutat hoppade jag iväg till Kalmars nation och skrev in mig sååå aa nu är jag väl student på riktigt. Vilket betyder att jag borde köpa kurslittaretur och plugga nu. Vilket jag ska. Snart. Ska bara göra något roligare först. 
 

student på heltid

Jag sökte 20 olika kurser på Uppsala universitet nu till våren. Blev struken på de fem första och reserv på resten. Efter ett tag kom jag in på två kurser, Livets utveckling på jorden och Religion i Sverige. Kanske inte det roligaste som finns men helt okej tänkte jag. Kurserna jag ville komma in på låg på plats sex och elva (tänkte inte på att sortera när de var så långt ner) och jag blev reserv 15 och 12. Har haft hoppet uppe om att komma in men med tanke på att alla kurser börjar den här veckan struntade jag i det och planerade antagningen till i höst då jag inte ska söka kurser jag inte vill läsa. Men så idag när jag satt hemma och kollade på serier ringer telefonen och berättar att JAG KOM IN PÅ GENUSVETENSKAP A. Alltså lyckan går inte att förklara. Äntligen får även jag lite tur i vardagen. Det jobbigaste är att jag inte planerade att vara så jätterolig och cool på de andra kurserna eftersom de var en gång i veckan och på engelska men nu måste jag ju försöka iallafall lite. Åhååhhh hngjdr ejbekb så exalterad vet inte vad jag ska ta mig till.

Recentior

Igår var jag, Amanda och Minna inbjudna till Upsala universitet tillsammans med alla andra nya studenter. Jag har ju kommit in på några kurser och trots att de var i princip längst ner på min ansökan tänker jag ge båda en chans. Jag hade planerat att vara på universitet i någon timme sen fortsätta med mitt liv men vi gick runt och tog broschyrer, gick med i föreningar och tävlade om biobiljetter tills det var dags att gå in i aulan. Kvart över två åkte vi med på en guidad busstur genom Uppsala och kollade på studentområderna. Trots att vi sett allt var det rätt intressant faktiskt. På eftermiddagen hade vi möjlighet att gå på nation så vi tog några öl på Östgöta till klockan sju. Vet fortfarande inte vilken nation jag ska gå med i, såååå jobbigt. If I was a rich girl skulle jag gå med i alla nationer. Fick förresten kondomer av både Värmlands och i Centernpartiets matlåda och sen hälsade en kille genom att ta mig på rumpan. #livetsomstudent. Skoja. Kanske.
 

pride

Här kommer en asbra recension av mig ok. Igår såg jag Pride på bio med Tina och Yvve. De hade i princip inget val när det gällde vilken film vi skulle se men jag tror de var nöjda ändå. Filmen var så jävla bra och jag vill bara åka till England och demostrera hela dagarna nu (skulle göra det om det var så att jag inte ens har råd med biogodis). Är rätt dålig på att förklara handlingen men den utspelar sig på 80-talet. Det var allt. Skoja. Den handlar typ om ett gäng homosexuella som bestämmer sig att samla in pengar till gruvarbetare som är ute på strejk och sen bli alla glada utom några men det märker ni om ni kollar på filmen vilket ni verkligen borde. Och don't get me started on the huvudroll (kommer skriva om huvudrollen nu eller vet inte riktigt vem som hade huvudrollen men för mig var det Mark så aa) alltså jesus vad snygg och 100% min drömkille. Han hade verkligen allt jag vill ha. Om man bortser från att han gillar P och jag har V men det är en småsak. Annars kan jag inte ens förklara hur perfekt han var så kolla på filmen och håll med. Kan lova att ni både kommer skratta och gråta och vara arga och glada och skratta lite mer. På riktigt en av de bästa filmer jag någonsit sett.
 

nyårsoutfit

Har tänkt hela året (haha älskar att dra sånna skämt) att jag ska lägga upp min nyårsoutfit men har inte pallat. Tänkte dock att ju förr desto bättre så här kommer den! Rolig historia: beställde klänningen i december 2013 i hopp om att den skulle komma till det nyåret men fick den i januari och har alltså därför inte behövt stressa över nyårsklänningar. Fast jag tror min kropp inte överlever utan det eftersom jag har letat som en tok efter nyårsklänningar till alla andra, haha! Överväger att ha den alla nyår tills jag inte kan ha den längre eftersom det inte direkt är en vardagsklänning. Den köptes iallafall på Asos och matchades med läppstift från isadora (färg 155 zinfandel) och svarta klackskor från skopunkten.
 

yeah rite

I fredagsnatt låg jag och kollade instagram och såg att Miranda sings hade lagt upp nya tourdates. Kollade lite snabbt och antog att hon inte skulle till Sverige men sen längst ner pyttelitet såg jag namnet på vår huvudstad. Grät ett tag innan jag somnade och igår hoppade jag upp ur sängen för att köpa biljetter. Så den sjätte juni ska vi se henne live!!!! Trodde på riktigt aldrig detta skulle hända men tydligen. Alltså är SÅ GLAD. Eftersom jag inte kan förklara min lycka riktigt tänker jag sluta nu, ville bara berätta denna fantastiska nyhet. PS kolla in hennes kanal här. Ni kommer inte ångra er. DS.

Skjut mig här och nu för nu kan jag dö

Ja men gott nytt år då! 2015 kunde inte ha en bättre start. Jag, Amanda och Tina åkte till Stockholm förra året och checkade in på hotell under dagen. Planen var att vi skulle ha ett dubbelrum plus ett enkelrum men de hade ställt in en extrasäng i vårat rum så vi behövde bara ett rum och därför blev det hälften så dyrt som vi trott. På kvällen åt vi middag på Jensen's Bøfhus och jesus vad gott och bra det var där. Bortsett från att Amanda halkade men det var bara kul. Runt tio tog vi tunnelbanan till Medis och Debaser. Tydligen hade både jag och Tina varit där tidigare så det var kul. Vi började med en varsin drink innan Thomas Stenström intog scenen. Helt plötsligt slog sen klockan tolv, Thomas sjöng "slå mig hårt i asiktet" och vi dansade i ballongregn. Hade blivit erbjuden en nyårskyss av en snubbe men avstod och kramades med bruttorna istället (nyårslöfte: hångla inte med folk för att du tycker synd om dem). Bästa tolvslaget någonsin utan tvekan. Timmarna efter spenderade vi mest i fotobåset och ibland på dansgolvet där det spelades 90-talsmusik. Vi hittade även blinkande ballonger och lysrör som följde med tillbaka hotellrummet. Första dagen på 2015 åt vi lunch/middag på Pizzahut och spenderade resten av kvällen på rummet med filmer och chips. Eftersom vår toalett hade gått sönder kvällen innan fick vi ett extra rum så vi slapp sova i den hårda extrasängen och fick dessutom filmerna vi såg gratis som kompensation. Hittills har 2015 alltså varit skitbra och förhoppningsvis fortsätter det i samma spår.
 

RSS 2.0