h2o: just add water

Eftersom jag är expert på att recensera saker och kolla på serier tänkte jag recensera den senaste serien jag kollade klart på (kommer spoila alt så det är en dålig recension). Ganska säker på att den är till för 12-åringar och det märkt ofta. Det tog mig flera månader att ta mig igenom säsong ett men när Tina sa att det kom en snygg kille i säsong tre kämpade jag mig igenom den. Med tiden blev den bättre men antagligen den sämsta säsongen. Vad hände med Byron liksom?? Världens sötaste som ba försvann poff. Sen blev jag även äcklad när Lewis och Cleo blev tillsammans men glad när Zane och Rikki blev det (fortfarande upprörd över de fula stavningarna på killarnas namn men jaja). Under hela säsong två var jag arg på den där Charlotte. Tänkte flera gånger att den enda lösningen var att döda henne. Ash kom och var ganska snygg så det var bra. MEN sen i säsong tre försvann han också, antagligen för att Emma "reste jorden runt" men ändå. Istället kom dösnygga Bella och Will och ingen chock att de blir tillsammans. Hon är också sjöjungfru från Irland och han är snygg och han andas under vatten länge. Var arg på hans syster och Zane i många avsnitt men det gick över. Blev både glad och ledsen när Lewis åker till USA mest glad för då blev det mer Will. Tycker serien är mer vuxen och inget "vi kysstes en gång pratar aldig mer om det men vi är ihop" utan mer "gillar han mig eller inte han är snygg vill slicka på hans mage" som det är i riktiga livet. Grät i sista avsnittet när Lewis kom tillbaka och ingen dog.
 
Recension för de som inte sett den men vill det: den är svår i början men blir bättre med tiden. Trots att den är rätt töntigt är den skitspännande och kanske fyra av sju snygga killar. Det finns en nyare serie som heter ungefär samma sak och handlar om nästan samma sak också som jag skulle rekomendera om man inte orkar kolla på tre säsonger men tycker det är spännande med australienska sjöjunfrur. Många avsnit är lika och det är i primcip samma sak fast tvärtom.
 
Målade av Yvonne som sjöjungfru en dag.

fia

För tio år sen kom jag hem från skolan. På matbordet låg det en lapp. Det stod att vi hade skaffat en till katt som var lite blyg och därför kanske hade gömt sig. Jag och min storebror letade genom hela huset och tillslut hittade vi henne, under täcket på min systers säng. Det är ett ställe man ofta kan hitta henne på och hon är så liten att man inte ser henne. Trots hennes sju år var hon liten som en kattunge. Hon var inte mycket av en utekatt, jämfört med vår andra katt Felix. Men uppenbarligen spenderade hon några nätter ute för en natt födde hon tre små barn. Jag ville sova och släppte in henne i storasysters rum, dagen innan hennes födelsedag. Alla katterna följde med när vi flyttade till pappa. Fyra månader gammal blev en unge överkörd. Kort därefter slutade Fia sköta om sina barn och när vi flyttade till stan var det bara hon som följde med. Felix flyttade till landet för att kunna vara ute och barnen stannade hos pappa. Varje gång vi åkte till mormor och morfar fick Fia följa med och vara utomhus så mycket hon ville. Hon har varit med om så mycket, men varit så stark. Hon var så orädd och kunde ofta gå ut och lägga sig på fönsterbrädan eller ligga på balkongräcket. Trots att hon ramlade från balkongen, tre våningar, ställde hon sig upp och kom tillbaka. Trots alla andra katter och hundar hon ogillat har hon vänt ryggen och ignorerat. För några år sen kastrerade vi henne och då såg vetrinären att hon även hade cancer. Vi valde att inte behandla eftersom det kunde gå bort av sig själv och även komma tillbaka, dessutom var hon ju så gammal och kunde dö av operationen. Jag vet inte om cancern försvann eller inte, men hon fortsatte leva ett vanligt liv ändå. Det var en gång när jag var helt säker på att hon skulle dö. Hon hade alla symptom för vingelsjukan och betedde sig konstigt, men det gick över när vi köpte hennes favoritmat. Vi har även trott att hon kan ha diabetes, med tanke på att hon ofta drack vatten ut badkarskranen. I somras blev hon blind. I början var allt som vanligt. Hon kunde sitta på badkarskanten, hoppa upp och ner i sängen, krafsa på dörren om natten, bajsa i lådan och leva normalt. Den senaste tiden har hon dessvärre haft svårt för att gå och gått in i hörn utan att veta hur hon kommer därifrån. 17 år gammal. Jag har förstått att tiden varit inne, men inte velat inse det. Hela mitt liv har jag haft katter, men ingen som henne. Ingen som Fia. Jag vet inte om man kan ha en katt som förebild, men jag ser verkligen upp till henne. Hon klarar allt. Tre graviditeter, sjukdomar, skador, ovänner. Inget kommer någonsin vara detsamma. Vila i frid älskling.

påskhelgen

Har spenderat i princip hela den här veckan i Yvonnes och Tinas lägenhetshotell men i fredags begav jag mig tillsammans med storebror ut till Öregrund och Gräsö för att fira lite påsk. Vi kollade på pappas nya lägenhet och hängde vid hamnen och åt god mat. Igår tog jag bussen till samma riktnig men hoppade av tidigare. Där hämnade Denise upp mig med bil och körde hem till henne. Hon fixade mina naglar (hade bara en fin nagel så det var nödvändigt) och sen åt vi Pizza i Alunda. På kvällen kollade vi äntligen på sista HP-filmen! Har ju kollat på Twilight hela veckan men valde trollkarl före vampyr då. Helt sjukt att vi har hållit oss borta i nästan tre år utan att veta slutet. Känner mig fulländad nu.
 

I figured it out from black and white


140414

Igår fyllde min kära mamma år och det skulle firas. Jag kände mig som värsta festfixaren fast det enda jag gjorde var tårta och duka. Men gick runt med en vattenflaska hela dagen så jag kände mig rätt viktig. Hanna och Oscar kom på middag och efter det sparkade vi ballonger till varandra och hade en trevlig kväll. Kändes som att det var jag som bodde där för alla skulle åka iväg på kvällen och jag blev ensam kvar. Nu ska jag ta med mig lite tårta till Tina och Yvonne som nu för tiden bor en halvtimmes promenad bort så de får smaka på mästerverket. Återkommer med en recension.
 

bloggprat och kamrat

Alltså enda sen sista terminen i trean har jag varit värdelös på att både blogga och läsa bloggar men det känns inte riktigt som att jag har en anledning till att vara så dålig längre. Har gått från att läsa typ femton bloggar till att läsa två och från att skriva tre inlägg om dagen till tio i månaden. Var inne på Fridas blogg häromdagen (som var mer död än min när jag gick i trean, men nu börjar hon skärpa sig) där hon skrev fina ord om mig/min blogg. Jag är ju tyvärr inte lika bra på att uttrycka mig i ord som hon är (bara den där meningen blev jättekonstig hahaha) men tänkte visa det fina hon skrev. Gillar när folk säger snälla saker om mig (som om det finns något dumt att säga om mig pff hahaha skoja). Ni kan även passa på att läsa hennes blogg för somsagt skriver hon väldigt bra och är skitsnygg. Fast nu har ju jag visat både en bild och text från hennes blogg så egentligen behöver ni inte gå in på den utan stanna kvar här och läsa gamla inlägg från tiden jag var rolig. Eller så klickar ni på bilden och kommer till hennes blogg. Ja gör det. Sen kommer ni hit igen.

duffel backpack

I måndags drog Amanda med mig till Stockholm för att gå på öppet hus på Balettakademien. Jag dansar ju endast framför spegeln men tycker ändå att det var riktigt kul att kolla. Efteråt gick vi på stan och utnyttjade att vi var i huvudstaden. Var på jakt efter en jacka men ingen dög (eller var alldeles för dyra) så det blev ingen. Istället köpte jag en väska från Beyond retro jag bloggade om för två år sen (såg att det inte var exakt samma men ungefär) eftersom det var halva priset på den! Gick även in på nyöppnade River island och dog. Handlade två tröjor på deras rea och var nöjd sen. Eftersom Amanda åker till Bali idag och vi båda skulle ner påstan igår passade vi på att träffas igen. Jag skulle bara lämna tillbaka jackorna jag köpte förra veckan men inne på Cubus hängde exakt en sån jacka jag vill ha för endast 199(!!!) egentligen 499(!!!) så jag köpte den och nu är jag nöjd på riktigt. Om bara soljäveln kunde hälsa på så jag kan använda den. Kanske lägger upp en video med alla grejerna på min youtubekanal sen jag vet inte ni kan väl kolla om ni vill länk finns någonstans men lägger upp en bild på väskan som en liten sneekpeak eller nåt jajamen hejdå.
 

det blir ett hårt jobb

Har haft en rätt så hektisk helg so far. Igår kollade jag på genrepet av Bolandmusikalen Fame med Amanda och Denise. Satan vad duktiga de var! Samtidigt som man ångrade att man inte sökte roll är jag så glad att jag inte längre behöver gå i skolan. Efteråt cyklade jag hem och sov i en timme för att förbereda mig på jobb. Jag och Denise blev ju tillfrågade att jobba på Västgöta nation så vi stod i garderoben större delen av kvällen. De flesta var supertrevliga trots att jag inte var superbra på att hitta allas jackor snabbt och råkade tappa en killen mobil i golvet. Fick värsta utsk'llningen av en kille vars jacka jag letade efter i tio minuter så kön blev superlång sen kom han på att han hade lagt den i andra garderoben. Efter det fick jag en korv av en kollega och grät av lycka. Hade inte ätit på flera timmar och bara stått upp. Kom hem halv sex och somnade om efter att Denise åkt hem. Klocan fyra var det dags för premiären av Fame så jag och Amanda kollade på andra laget! Superduktiga de med! Efteråt blev det spontanbio och imorn åker jag till mormor och morfar. 
 

Inget försenat aprilskämt

Åkte ner på stan en timme innan affärerna öppnade för att träffa Denise. Vi gick runt och såg en fågel gå in på Gina tricot. Han fick dock inte shoppa trots att han hade flugit in i skyltfönstret tidigare. Lite senare på dagen var vi på möte och åt spenatsoppa på en nation. Gott! Träffade Tina och införskaffade mig gymkort efter det. Man fick en gratis timmes PT om man köpte en vattenflska också. Hade gått runt på stan tidigare under dagen i jakt på den perfekta flaskan så nu har jag två. Vilket var helt ok eftersom Tina hade glömt sin. Vi tränade hurtigt i någon timme och sen åt vi en varsin cupidosallad. Nu är jag så sjukt trött så efter Top model tänker jag sova. Bjuder på en cool otränad Frida innan gymmet.
 

RSS 2.0