The story of my 2013: best year ever

 
2013 har utan tvekan varit ett av de bästa åren i mitt liv. Utnyttjade att jag var 18 många helger med mina fina vänner på Uppsalas krogar. I februari var det dags för studentkryssningen och satan i helvete vad kul det var. Gjorde saker jag aldrig trodde jag skulle göra och kom tillbaka till hytten tidigt på morgonen efter. Ungefär samma period spenderade jag i cafeterian med Amanda och delade ut alla treors studentmössor. Våren fortsatte med fler fester och utgångar. Hade även en fin återträff med några från högstadieklassen som slutade väldigt oväntat för min del. I april var det musikal hela dagarna blandat med massvis av plugg. Innan valborg hade vi en avslutningsfest och jag vaknade upp i en bastu.

Maj var månaden innan studenten och därmed var jag på studentskiva en gång i veckan. En gång multitaskade jag med att först se One direction live (såååååå bra att det inte finns ord) och var på en skiva med temat "direkt från" så jag drog på mig en tröja jag köpte på konsterten och festade loss. Vår studentskiva var det sista jag gick på och trots att det var så lite folk var det enligt mig den roligaste. Några dagar senare var det femdagarsfesten och fem dagar efter det STUDENTEN. Det var en av de roligaste dagarna i mitt liv och speciellt åka flak var så himla roligt. Hade som vanligt alldeles för höga förväntingar på sommaren men är ändå väldigt nöjd med den! Spenderade många dagar på stranden och var även på Skansen två gånger för att sjunga med i alla sånger. Spenderade midsommar i Öregrund och var på mitt första bröllop någonsin. Grät som en liten bebis och hade en jättebra dag! Utgångarna och festerna fortsatte och mer konstiga saker hände. Övernattade på en båt och träffade Alfons Åberg. Mitt fjärde år började och jag spenderade många dagar i Boland källare. One directions film kom ut på bio och jag såg den två gånger. Får aldrig nog av de grabbarna.

Jag var på min första dejt någonsin och det kändes som att jag levde i en film i någon månad. På kulturnatten såg jag Ulrik Munther live och hoppade upp och ner hela kvällen av lycka. En dag i september blev jag påkörd och på bara några minuter blev livet sämst. Jag klarade mig från skador men det kändes som att jag hade dött. Det blev bättre med tiden, precis som allt annat. I oktober åkte vi och såg idol live och några dagar senare tävlade jag om finalbiljetter med Tina. Känslan när vi vann var obeskrivlig. Under hösten blev jag godkänt i flera ämnen i skolan och kunde slappna av lite. Var på arbetsintervju och fick tillslut ett jobb som får mig att vilja bli mamma varje dag men jag ska absolut inte det än.

Fyllde år i november och hade en jättefin födelsedag. Var även på halloweenfest och en spelning i november. När jag varit 19 i tio dagar kollade jag på One direction live i över sju timmar och somnade sent på natten. Sen var det dags för idolfinalen och herregud vilken dag det var! Träffade Erik, Miriam, Matilda, Sarah, Jens, Gabriel, George och Sakib och delade några ord med alla killarna. Några dagar senare kom Erik till Uppsala och vi pratade lite mer, då sa han även att han kände igen mig från finalen. Har varit nykter under nästan hela december, tills jag och Tina åkte till Tyskland och hälsade på Yvonne. Det var en helt fantastisk resa och julen där var den bästa på länge. Imorgon är det nyår och snart 2014. Vet inte om något kan slå det här året och egentligen vill jag inte att 2013 någonsin ska ta slut. Men jag är öppen för allt som 2014 har att erbjuda. Backstreet boys och One direction live och 20 år kan ju inte slå fel. Jag är redo.
 
Nyårslöften: äta varje måltid varje dag, blogga mer, göra något med mitt liv, umgås mer med vännerna.

Frohe Weihnachten

Tyskland. Bayern. München. Där spenderade jag min jul. Med fina Tina och saknade Yvonne. Vi kom dit i söndags och bodde i Yvves lägenhet. Vi började veckan med julmarknader i massor, mjölksyra i benen efter att ha gått upp för flera trappor för att se utsikten över staden och lite shopping. På måndagskvällen gick vi ut och tog oss en varsin enlitersöl och jag drack upp hela utan problem. Har aldrig varit så stolt över mig själv förut. Dagen efter var det julafton. Vi åt frukost till julkalendern och gick sen ner på stan och åkte skridskor! Har inte gjort det på flera tusen år men måste ändå säga att jag klarade det galant. Tack vare isbjörnen. När vi kom hem igen kollade vi på en film om One direction och Kalle anka. Sent på kvällen lagade vi julmat tillsammans och hade det jättemysigt. Det blev en lugn kväll för dagen efter åkte vi iväg till Dachau och kollade på koncentrationslägret. Man hade ont i hela kroppen och mådde så himla dåligt men det var verkligen något jag är glad över att ha gjort. Vi såg bland annat deras sängar, isoleringsceller och gaskammaren. Ett tag hängde vi efter en guide så man fick mer perspektiv också. Sista kvällen avslutade vi på fin restuarang. Även kallat Pizza hut eftersom allt var stängt på röda dagar. När vi ätit klart gick vi till ett uteställe där allt var superbilligt och vi träffade bland annat två trevliga svenskar som hängde med på strippklubb. Vi blev då även diskrimenerade när stripporna sa att vi inte fick komma in för att vi var tjejer. Jahapp. Är så himla glad att jag gjorde den här resan. Mest för att jag saknat Yvonne så himla mycket men även för att vi har gjort så många roliga grejer. I år har jag inte fått några speciella julklappar men fick istället en jättefin julafton som jag aldrig kommer glömma. Speciellt inte gravljuset. Det var fint.
 


ich bin nach hause

Kom hem från Tyskland igår och tyckte att det var en bra idé att åka till Stockholm idag. Har alltså inte tid att lägga upp bilder just nu men ni får en på mig från i tisdags. Ställde mig på isen för första gången sen mellanstadiet och ramlade inte en enda gång. Vill tacka Yvonne, Tina, killarna i juliga Onepieces och min isbjörn. Utan er hade jag antagligen varit död nu. Det var ett julmirakel. Amen. Ikväll ska jag försöka sätta mig ner och skriva ett propert blogginlägg om resan. 


Louis Tomlinson

24 anledningar varför Louis är den perfekta mannen. Stort grattis på din födelsedag och god jul!
 
1. Han är alltid rolig. 
2. Han sjunger bra.
3. Han spelar fotboll. 
4. Han kan skejta. 
5. Han har roliga kompisar. 
6. Han klär sig snyggt. 
7. Han har fin röst. 
8. Han passar i alla frisyrer. 
9. Han har fina ögon. 
10. Hans favoritfärg är röd. 
11. Han passar i keps och mössa. 
12. Han är längre än jag (en centimeter men det duger) 
13. Han heter William i mellannamn så vår son kommer på ett eller annat sätt heta William. 
14. Han vill också ha en son och tänker ligga tills han får en. 
15. Han är på turné och bor i England så han är inte klängig. 
16. Han har snygga tatueringar. 
17. Han är spontan och tar inte saker på så stort allvar. 
18. Hans favoritgodis är snickers vilket jag hatar så vi kommer inte bråka om det. 
19. Han passar både i skägg och utan skägg. 
20. Han ser ut som ett lamm men är jättegammal. 
21. Han är bra på att skådespela. 
22. Han är inte rädd för att göra bort sig. 
23. Han är lagom kaxig. 
24. Han har en såndär sexig brösttatuering. 
 

Barna hedenhös

Tänkte bara skriva lite om julkalendern innan jag ger mig av till ett annat land. Blev så himla glad när jag fick reda på att det var Barna Hedenhös som julkalender i år. Det är en liten del av min barndom och har nog aldrig varit mer exalterad över en julkalender. Precis som jag trodde var den jättebra. Har skrattat högt många mornar och drömt om lille söte Sten men även gulliga Junior. I dagens avsnitt blev det däremot inte mycket skratt. Snarare tvärtom. JAG GRÄT. När den lilla flickan i tv-soffan såg sin mamma blev jag rörd men sen när allt hände och alla grät och man insåg vad som skulle ske kunde jag inte hålla det inne. Direkt när det var slut gick jag in på toan och grät. Kommer se de två sista avsnitten i Tyskland och förhoppningsvis löser sig allt. Skulle vilja påstå att det här är den bästa julkalendern någonsin men då kommer alla ba "uuuh Pelle Svanslös och den gamla Mysteriet på Greveholm buhu" jaha OKEJ men jag kommer inte ens ihåg det såååå nej tyvärr. Har aldrig varit så insatt i julkalendern förr. Håller alla tummar jag har för att allt ska bli bra!
 

believe

Alltså den här veckan har varit så kaosartad. Det började med att jag grät på jobbet sen gick det bara utför. Jobbade bara i måndags vilket var lika bra, för på tisdagen kunde jag knappt gå. Ovansidan på min fot hade svullnad upp och gjorde så himla ont. Vet fortfarande inte varför och det gör fortfarande ont, men nu kan jag gå som normalt folk. På onsdagen fortsatte jag ha ont, och så hade även svullnaden spridit sig till gommen (fråga mig inte hur det gick till) så jag kunde inte äta, andas eller spotta normalt. Jag tyckte synd om mig själv men överlevde dagen. På torsdagsmorgonen när jag vaknade och skulle på toa ramlade jag in i alla väggar och det snurrade i hela huvudet. När jag skulle äta frukost klarade jag inte av att bre mackan och drack bara en klunk oboy innan jag behövde lägga mig ner och andas. Vaknade några timmar senare och med tiden blev det bättre, men låg mest i sängen hela dagen och åt endast några lussekatter. På kvällen träffade jag Denise för att byta julklappar och se Believe! Fick bra filmer (bland annat första säsongen av Once upon a time woooooop!!) och fint mobilskal. Hon gav mig även en alvedon som jag svalde helt själv!!! Ni kanske tycker jag är korkad som inte tänkte på det innan men är en sån person som inte kan svälja piller så det var stort för mig. Filmen var så jävla bra och jag grät och skrattade och grät mer. Hade glömt bort hur bra Jusrin Bieber är och HUR JÄVLA SNYGG. Hehe. Tänkte stanna hemma från skolan på fredagen men allt var kaos och jag behövde verkligen fixa grejer där. Hjälpte sen Tina packa för imorn åker vi till Tyskland!! Kanske berättar mer om det en annan dag. Eller när jag är hemma igen. Eller nästa år. Vi får se. God jul iallafall. Om ni undrar hur jag mår nu mår jag ganska bra. Ok.


Sankta Lucia

I fredags var det ju Lucia. Jag hade alladels för många saker planerade att jag glömde bort typ allt (är kanske typ döende, följ mig på twitter jag är rolig när jag googlar sjukdomar hehe) men började iallafall dagen i bussgaraget med alla Uppsalas busschaufförer (redan där gick något snett) för att se på Uppsalas Lucia! Kände att jag verkligen inte passade in men har aldrig sett Uppsalas luciatåg förut men just i år kände jag ju några av de som var med! Efter det åkte jag till skolan som vanligt på fredagar. De fredagarna jag inte har bättre saker för mig alltså. Typ sova. Amanda kom och gjorde mig sällskap och tillsammans såg vi dansarnas julshow. Hade sen en tråkig dag eftersom idol slutat och sen fortsatte helgen vara tråkig tills idag då jag åkte till farmor och farfar för att göra julgodis. Tror att jag börjar bli gammal.
 

you got me wild

De senaste dagarna har varit så himla bra tack vare småsaker. Fick bland annat reda på att Erik Rapp skulle spela i Svavagallerian idag. Drog med mig Tina och medan Erik sjöng satt vi och åt på kanten. Fick ett stort leende innan han klev på scenen och efteråt skulle man egentligen inte få prata med honom men sen ställde han upp ändå. Ungefär såhär löd vår konversation: "Hej vi träffades i fredags" "Ja jag kände igen dig i publiken" "Okej kul men du jag glömde säga att du är jätteduktig" "Åh tack så mycket!" Ni får gissa själva vem som var vem. Blev jätteglad över att han kände igen mig och bad om ännu en bild. Efter det satt vi kvar i gallerian till klockan blev nio, mest för att vi inte orkade ställa oss upp. 
 

This is where I belong

Tidigt igår innan stormen bröt ut satte och mig på ett tåg mot Stockholm med Tina. Det var dags för den stora dagen, idolfinalen! Vårat hotellrum var klart fyra timmar tidigare än det skulle vara så vi hängde mest där och föreberedde oss. Lunchade världens godaste pizza på Pizza hut också. Mhmmmmhm. Klockan fem samlades alla giffelvinnare i lobyn och tog gemensamt taxi till Globen. Där hade vi ett privat rum med mat och gifflar. När vi typ ätit klart kom de första idolerna in och hälsade (blir nervös igen bara av att skriva detta hahaha) på oss. Miriam, Erik, Matilda och Sarah var det då. Delade några ord med Sarah med kunde mest tänka på att ta kort med världens finaste Erik. Efter bara några minuter var det tvugna att gå och innan man hann lugna ner sig kom Jens in. Han gick rakt emot oss och efter honom kom Gabriel, George och Sakib. Var först med att ta bild med Jens sen pratade vi lite med honom också. Hann ta kort med resten av grabbarna innan det begav sig. Gabriel var så himla rolig, George pratade jag bara med när han hade mat i munnen och Sakib sa att jag hade coolt hår igen. Det fyra var de trevligaste jävla grabbarna jag någonsin träffat!!
 
Halv åtta satte vi oss på våra platser och såg bland annat när Matilda och Sandra uppträde. Finalen var helt galet bra, måste säga att Elin gjorde sina två första framträdanden bäst men vinnarlåten var Kevins. Har haft mina upp och nedgångar angående Kevin men när han väl vann kändes det självklart. Vi stannade kvar i Globen tills den snygga och trevliga entrévärden sa att de skulle stänga sen stod vi utanför Annexet och velade mellan att försöka komma in på efterfesten eller gå någonstans själva. Efter en tunnelbaneresa från helvetet satte vi oss på Skybar och njöt av livet. Vi vaknade i samband med julkalendern och gick sen ner och åt en god hotellfrukost och avnjöt ett varmt fotbad innan det var dags att gå ut i kylan tills tåget gick hem igen. En av de bästa dagarna i mitt liv. Tack pågen för allt, ni är bäst!!
 
Halvrolig historia bakom bilden: några av tjejerna som fått biljetter sa att de ville ta en bild med alla. Först trodde jag att de menade bara idolerna men när fler personer ställde sig där antog jag att de menade alla, dessutom började de ropa på Gabriel så jag ställde mig bredvid George och sa till Tina att alla skulle vara med. Då började de andra också ställa sig vid idolerna och tillslut blev det en gruppbild med alla. Efteråt när jag lugnat ner mig insåg jag att det var tjejerna som ville ha en bild med endast idolerna. Men jag är nöjd med vad jag nu tänkte gjorde för det blev en fin gruppbild istället.
 

RSS 2.0